Victoria Miller – A hibrid születése

2021 decemberében jelent meg első könyvem a Hibrid címmel. 

A történet ötlete már jó ideje érett bennem, mire végül elkezdtem papírra vetni.

Születése amolyan küldetés volt számomra. 

Egyrészt másképp gondolkodóként az alternatív és elhallgatott történelem régóta érdekelt, mert úgy gondolom, a világunk nem pont az, aminek látszik.

Emellett mivel mindig is foglalkoztattak a földönkívüliek, egy izgalmas sci-fi tökéletes lehetőséget kínált arra, hogy leírjam, hogyan látom a velük kapcsolatos dolgokat. 

Kik ők és honnan jöttek? 

Vajon olyanok, mint mi? Hasonlóan gondolkodnak vagy teljesen másképp? Ha itt vannak, mit akarnak?  Ezek nagyon érdekes kérdések számomra. Valamint volt még egy oldala annak, amiről írni akartam ebben a történetben. 

Nevezetesen, hogy milyen mélységesen elkeserít és felháborít az emberi faj globális, pusztító tevékenysége a földre nézve. 

Szerettem volna kimondani, felhívni a figyelmet az ezzel kapcsolatos súlyos kérdésekre. 

Aztán figyelve a folyamatosan romló helyzetet elgondolkodtam. Hogy ha ide jönne egy nálunk jóval fejlettebb faj képviselője, és meglátná, mit művelünk a természettel, az állatokkal, magával a bolygóval, amin élünk valamint egymással, mi lenne a véleménye? Ha pedig beszélhetnénk is vele, vajon mit mondana?

Ezek voltak a sztori alapjai, aminek részletei, ahogyan elkezdtem írni, szinte életre keltek. A jelenetek csak úgy jöttek, nem is kellett gondolkodnom rajtuk. Én pedig képtelen voltam leállni. 

Volt, hogy reggeltől estig írtam és még csak észre se vettem. Az ember ilyenkor egy más tudatállapotba kerül, ami az írás legkülönlegesebb része és én minden pillanatát imádtam. Körülbelül egy évig tartott a folyamat, míg végül összeállt a történet.

Ekkor találkoztam Mosolygó-Marján Böbével, akinek véleményét egy másik kéziratommal kapcsolatban kértem ki. Eredetileg csak azt szerettem volna megtudni egy szakembertől, van-e értelme annak, hogy írok, hogy mit csinálok jól és mit nem. Arra számítottam, hogy kapok pár tanácsot és ennyi.

Ám nem ez történt, mert a válasza az volt, hogy nem tudta letenni. Azt hittem viccel, de kiderült, hogy nem. Majd Koch Marika – a Könyvmentorok másik alapítója – is elolvasta a történetem és végül felajánlották a segítségüket, mivel magánkiadásra nem volt lehetőségem. Ők láttak bennem valamit, amit addig senki.

Bevallom, sírtam örömömben, amikor véget ért a beszélgetés. 

Addigi életem nem bővelkedett sikerekben, az írás pedig minden addigi dolognál fontosabb volt számomra. Így elképesztőnek tűnt, hogy éppen ez az, ami sikerülhet.

De végül így lett és én nagyon hálás vagyok érte. Az érdekes az volt, hogy miután bekérték a többi kéziratomat is, végül nem azt választották, amit eredetileg gondoltam, hanem a hibridet. Így először ez ölthetett fizikai formát.

Amikor megérkezett a csomag benne a kész könyvvel, az elképesztő volt. Szürreális, de csodálatos érzés a kezedben tartani, azt amiért annyit dolgoztál és ami egykor csak álom volt, el sem hittem. Időbe telt mire felfogtam, hogy de ez bizony maga a valóság és megvalósult, amire a legjobban vágytam.

A történetről még annyit, hogy mivel merőben másképp látom a világot, mint a legtöbben, ez egyértelműen érezhető a könyvből. Hogy ezt ki, hogy látja, ki mennyire ért egyet, azt embere válogatja. 

De azt be kell látnunk, hogy nagy baj van a világunkkal. Ha pedig nem ébredünk fel és nem változtatunk, végünk van! 

Hogy ez kik keze által és hogyan történik, majd az kiderül. De egy biztos, nem lesz jó vége!

Maga a történet egy a kormány által fogvatartott földönkívüli szemén át mutatja be a világunkat, valamint azt, hogy mi közük lehet hozzánk. Hogy, mit gondolhatnak rólunk látva a tetteinket, és hogy mi történhet, ha együttműködés helyett az emberiséget vezető önző és hatalommániás személyek szokásukhoz híven mindenen és mindenkin átgázolva próbálják megszerezni, amit akarnak.

Természetesen a sztori ennél összetettebb, és mivel rólam van szó, nem maradhat ki a romantikus szál sem, mely fontos része a történetnek. Egymásra találhat-e két ember egy ilyen szürreális helyzetben? A szerelem vagy a lojalitás az erősebb? Erre és sok más érdekes kérdésre kaphat választ az, aki elolvassa a történetet.

Talán lesz, aki elgondolkodik rajta, akitől pedig messze állnak ezek a kérdések, azok egy érdekes sci-fi történet keretében néhány óra kikapcsolódásra lelnek általa.

Victoria Miller A Hibrid borítója - Könyvimádók

Victoria Miller

A hibrid

A jelenünket ismerjük, az életünket mi irányítjuk, és tudjuk, kik vagyunk. DE MI VAN, HA TÉVEDÜNK?