Somogyi-Eszter-Ébresztőmesék-borítója

Somogyi Eszter: Ébresztőmesék

Vajon hány szülő álmodozik arról, hogy gyermekeivel a reggel kellemes légkörben, gördülékenyen indul, nem pedig morcosan és vontatottan? Somogyi Eszter biológus az ébredés szakmai hátterét figyelembe véve alkotta meg Mimót, a koboldot, aki a 3-7 éves korú kisgyermekes családokhoz beköltözve segíthet, hogy a reggeli ébredés könnyebb és vidámabb legyen.

 

3490 Ft

Készleten

Somogyi Eszter: Ébresztőmesék

Leírás

Vajon hány szülő vágyik arra,  hogy gyermekeivel a reggel kellemes légkörben, gördülékenyen induljon, nem pedig morcosan és stresszesen? Somogyi Eszter biológus az ébredés élettani hátterét figyelembe véve alkotta meg Mimót, a koboldot, aki a 3-7 éves korú kisgyermekes családokhoz beköltözve segíthet, hogy a reggeli ébredés könnyebb és vidámabb legyen.

A rövid mesék főhőse Mimó, a kobold, aki az első mesében érkezik egy kisgyermekes családhoz. A második mesétől kezdve már a kisgyermek is a történet részévé válik, így már vele és Mimóval történnek meg a kalandok.

A meséket az alvás-ébrenlét határvonal könnyű átlépésének elősegítése egészíti ki, hiszen ha egy alvó ember agyának olyan jelzéseket küldünk, amelyek szelíden segítik a teljesen éber állapot elérését, akkor hasonlóan ébredhet fel, mint amikor spontán történik az ébredés. Ezt a természetes élettani folyamatot képezte le a szerző, ezért került bele a könyvbe a stimulálást segítő eszköztár: a fény, a halk beszéd, az érintés és a játék, amely során a gyermek válaszol és részt vesz a mesében, miközben teljesen éberré válik.

A könyvet Dr. Benedek Pálma, a Heim Pál Gyermekkórház Alváslaborjának vezető főorvosa is ajánlja a kisgyermekes szülőknek.

További információk

Tömeg 295 g
Méretek 16,7 × 23,5 × 1 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.