Sári Edina: Sorstörés – Abszurd dráma Örkény István Tóték című műve alapján

Sári Edina kortárs szerző tizedik műve a Sorstörés. Az abszurd dráma azt boncolgatja, hogy bár a körülmények mások, és a helyzet is különbözik a megírttól, a sorsát mégsem kerülheti el senki. Vagy mégis? A mű Örkény István Tóték c. művének egyfajta lehetséges végkimenetelét vetíti elénk ebben az abszurd műfaj eszközeivel létrehozott elemi erejű műben.

3890 Ft

Készleten

Sári Edina: Sorstörés – Abszurd dráma Örkény István Tóték című műve alapján

SKU KMT-KORT-29 Kategória Címke

Leírás

Örkény István ül a dolgozószobájában, és az egyperces novellák kötetének kéziratát javítgatja, amikor csengetnek. Először tetteti, hogy nincsen otthon, de egyre erőszakosabban szól a csengő. Végül kimegy, kinyitja az ajtót, és ott áll vele szemben négy ember, a Tót család: Lajos, Mariska, Gyula és Ágika.

Igazságot akarnak, elégtételért jöttek az íróhoz, amiért az meghurcolta őket a Tóték című abszurd drámájában. Amikor nagy nehezen bebizonyítják Örkénynek, hogy ők valóban a létező Mátraszentannáról érkezett, valóságos személyek, akiknek az író tönkretette az életét, háromnapos, bentlakásos tárgyalás veszi kezdetét, amire természetesen meghívják az őrnagyot is.

A dráma tűpontosan megmutatja, hogy bár a körülmények mások, és a helyzet is különbözik az Örkény által megírttól, a sorsát mégsem kerülheti el senki. Vagy mégis?

További információk

Tömeg 106 g
Méretek 18 × 11 × 0,9 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.