Robin O’Wrightly:
Emlékkönny – Egy igen-zet története

2490 Ft

Az első világháború vége után két évvel, a gyűlölet és félelem káoszában szerelem bontakozik ki egy fiatal francia katona és egy falusi magyar leány között…

Cikkszám: KMT-KALA-E-2 Kategória: Címke:

Leírás

Az első világháború vége után két évvel, a gyűlölet és félelem káoszában szerelem bontakozik ki egy fiatal francia katona és egy falusi magyar leány között…

Van-e közös jövőjük a trianoni békeszerződés árnyékában, vagy elsöpri őket a történelem vihara? Mitől válik mégis különlegessé ez a történet, ha egyszer a háborúban oly gyakori esemény övezi? Vajon összehozható-e újra a viharvert, csonka család, és ha igen, hogyan, ha pedig nem, miért? Hogy tudta meg a szerző ezt az egészet?

Mi lett volna, ha…? És mi történt valójában? A szeretet és a szerelem vajon tényleg mindent legyőz?

Erre a tömérdek kérdésre Robin O’Wrightly harmadik regénye, az Emlékkönny válaszol. 1920-tól napjainkig száz év pereg le, amelyben egy megrendítő családi legendárium tárul fel valós eseményeken alapuló, de mégis meseszerű formában.

A könyv célja a halottak hazugságból való megtisztítása, a lehetséges bűneik feloldása, és a megismert igazság kimondása.

Ajándék e-novella 1: Amor vincit omnia

„Muszáj elolvasnotok, hogy ti is megértsétek!” ~ Krencz Nóra, író

Párizsban, 2015 novemberében a legfeketébb péntek tizenharmadikára eszmélt a francia nemzet. A Bataclan színház és a Saint-Germaine stadion ellen elkövetett terrorcselekmények miatt így írta be magát a francia történelembe.

Perle Debouche, Jean-Pierre Moulin ükunokája készülődik a tizennyolc éves születésnapját megünnepelni az Eagles of Death Metal zenekar koncertjére. Nem sejti még, hogy az élete egy csapásra megváltozik, és aznap este kénytelen tényleg felnőtté válni, amikor meglegyinti az erőszakos halál szele…

Ez a novella is valós eseményeken alapul, de mégis kitalált szereplőkkel dolgozik. Csak érintőlegesen kapcsolódik az Emlékkönny történetéhez, ám annak egyetemes üzenetét hivatott közvetíteni, és emléket kíván állítani az elhunytaknak és az élőknek is.

„Csak azért sem gyűlöllek titeket!” ~ Antoine Leiris

Ajándék e-novella 2: Kiscsillagom

A történet egy alternatív leágazás Olivier Boyar, az Emlékkönny szereplőjének életében.
Egy adott ponton megváltozik az idősík, ahogy minden apró döntés kihatással van bizonyos események alakulására. Ez a pillangóhatás, ismerjük már jól. Viszont léteznek „fix pontok az időben” – hogy idézzünk a népszerű Doctor Who sorozatból –, amiket az ember soha és sehogy nem kerülhet el.
A Kiscsillagom léte is egy alternatíva: nagy utat tett meg azért, hogy teljes valójában az olvasó szeme elé kerülhessen. Ugyanis először egy Wattpadon publikált novelláskötet első fejezete volt a sztori egyharmada. Aztán egy romantikus antológiába tervezett megjelenés miatt még kétszer annyi szóval kibővítettem. Ennek ellenére, miután elkészült, a novella teljesen önálló életre kelt, saját és egyedi publikációt követelve.
Mert mi lett volna, ha…? Aki elolvassa, megtudja!

 

Letöltési információk

Az e-könyvhöz a hozzáférést a bankkártyás fizetést követően egy automatikus e-mailben küldjük el. A link egy epub-fájlformátumhoz ad hozzáférést. Jó olvasást kívánunk!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Robin O’Wrightly:
Emlékkönny – Egy igen-zet története” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.