Pincz Petra – Z. Kocsis Blanka: Csillagsodrás

4480 Ft

Ebben a mesegyűjteményben izgalmas és életszerű történetek kaptak helyet. Minden mese hőse más, de egy dologban mégis hasonlóak: megértésre és odafigyelésre vágynak.

Készleten

Cikkszám: KMT-FEJL-6 Kategóriák: , Címkék: ,

Leírás

A Csillagsodrás kicsit mindannyiunk mesekönyve. Kinek ne lennének emlékei olyan társakról, akiket különcnek tartottak, sőt, ha egészen őszinték akarunk lenni, sokszor éppen mi voltunk azok. Ebben a mesegyűjteményben izgalmas és életszerű történetek kaptak helyet. Minden mese hőse más, de egy dologban mégis hasonlóak: megértésre és odafigyelésre vágynak.

A Csillagsodrás meséi iránymutatást adnak azoknak is, akik ismernek az átlagosról eltérően „működő” gyerekeket.

A kötet létrejötte Pincz Petra óvodapedagógus tanító, az Áthidaló Iskola Előkészítő Program alapítója ihletése. Petra gyerekkorában kizárólag az ágy mértani közepén, a tükörsima lepedőn tudott elaludni. Utálta, ha megölelték és sok más furcsasága is volt, melyek egy részét kinőtte, másokat talán sosem fog. Ezzel a kötettel szeretné világgá kürtölni, hogy minden gyermek képes a csillagokig repülni.

A mesék életre keltője Z. Kocsis Blanka mesemondó, aki duci óvodásként nem tudta, hogyan kell játszani. Folyton a felnőttek dolgába ütötte az orrát és egyfolytában jó akart lenni. Még most is minden lében két kanál, de már tud hallgatni és mesélni is. Ezért születtek meg ezek a történetek olyan ovisokról, akik talán nem tökéletesek, de elég jók ahhoz, hogy észrevegyék és szeressék őket.

A könyvet ajánljuk 3-7 éves ovisoknak, szüleiknek, pedagógusoknak, mert a mesék varázsa mellett hasznos megküzdési stratégiákat nyújt a mindennapi konfliktusok kezelésében is.

A kötet Al Ghaoui Hesna ajánlásával jelent meg, aki így vall a saját gyerekkoráról: „ Akár az én gyerekkori történetem is szerepelhetne a Csillagsodrásban. Szerencsére a szüleim mindig hittek bennem…. De ha visszamehetnék az időben, megsimogatnám a buksim, ahogy ott ülök kétségbeesetten a padban, szégyenben úszva, amiért megint képtelen voltam lépést tartani a tollbamondással, és azt suttognám a 7-8-9 éves énem fülébe: Ne foglalkozz mások véleményével! Csak higgy te is magadban és a képességeidben! Az idő majd téged igazol!”

A Csillagsodrás a Könyvmentorok program gondozásában készült és kerül az olvasókhoz.

További információk

Tömeg 385 g
Méretek 21 × 20,7 × 1 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.