É. Tóth Judit Bőréhség borítója - Könyvmentorok

É. Tóth Judit:
Bőréhség (e-book)

É. Tóth Judit első kötete, a Bőréhség több év verseit összegyűjtve mesél a szerelemről, a szakításról, a magányról és az „én” újrafelfedezésének vágyáról. Műveivel fájdalmas önismereti útra kíséri az olvasót: bemutatja, hogyan hűl ki egy kapcsolat, és azt is, milyen is a szakítás valójában. Egy kapcsolat végén ugyanis nemcsak az egyedülléttel kell megbirkóznunk, önmagunkhoz is újra utat kell találnunk.

1390 Ft

É. Tóth Judit:
Bőréhség (e-book)

SKU KMT-KORT-E-9 Kategória Címke

Leírás

Mit jelent a bőréhség? Hogyan hatnak ránk az érintések? Mi történik, ha egy párkapcsolatban egyre kevesebb az ölelés? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ É. Tóth Judit első verseskötete, a Bőréhség. Szerelem, szakítás, magány, és az „én” újrafelfedezésének vágya – ezek a fő témái a hat ciklusból álló Bőréhségnek, amely több év verseit összegyűjtve próbálja megfogalmazni, mit is jelent a bőréhség. Az érintések élettani hatásait már számos tanulmány vizsgálta, hiánya többek között gyengíti az immunrendszert, és depressziót is okozhat.

A kötet egy halálra ítélt párkapcsolat ábrázolásával mutatja be, mi történik, ha az érintések elfogynak. Az intim hangulatú versekben a szerelem az érintéshiány miatt ki sem bontakozhat, így a pár nem oldódhat fel kapcsolatukban. A versek központi témájává hamar a magány válik: a magány a társ mellett, és az a kozmikus magány, amely egy szakítás után ránk telepedik. A Bőréhség haikui és szabadversei tehát fájdalmas önismereti útra kísérik az olvasót: röviden, de tömören írnak arról, hogyan hűl ki egy párkapcsolat, és arról is, milyen is a szakítás valójában. Egy kapcsolat végén ugyanis nemcsak az egyedülléttel kell megbirkóznunk, önmagunkhoz is újra utat kell találnunk.

Letöltési információk

Az e-könyvhöz a hozzáférést a bankkártyás fizetést követően egy automatikus e-mailben küldjük el. A link egy epub-fájlformátumhoz ad hozzáférést. Jó olvasást kívánunk!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.